Adventi naptárrá változott a szegedi Katolikus Ház

Hazai – 2016. november 30., szerda | 14:34

A szegedi Katolikus Ház ablakai a közelgő ünnepre hívják fel a figyelmet: december 22-ig minden este újabb ablakban gyullad fel a fény, egy-egy aktuális üzenetet láthatóvá téve. A Dugonics téri különleges „Adventi ábécé” nagy népszerűségnek örvend az arra járók körében.

„Cipeld kitartóan a terhedet!” – ez volt a szegedi „Adventi ábécé” üzenete november 29-én, amikor a cserkészek Dugonics téri bemutatója után felgyúlt az ünnepi fény a Katolikus Ház második ablakában is.

A különleges adventi akció a tavalyi nagy sikerű kezdeményezés folytatása. Az ünnepi ablakot minden este fél 6-kor világítják meg, a karácsonyi készülődésre sarkalló napi üzenet másnap délutánig olvasható.

Bibok Ágnes, a Katolikus Ház kommunikációs munkatársa elmondta, nagy érdeklődés övezi a fények felkapcsolását, és ez annak is köszönhető, hogy a Katolikus Házzal kapcsolatban álló önkéntesek, valamint a közeli kávéház partnerei és törzsvendégei minden este rövid előadásokkal örvendeztetik meg az arra járókat. A verses, zenés, énekes bemutatók szervesen kapcsolódnak a napi gondolathoz.

Forrás: SZEGEDma.hu

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria