Aranymiséjét ünnepelte Győri Imre Győr-Gyárvárosban

Hazai – 2016. június 25., szombat | 16:45

A győr-gyárvárosi Jézus szíve-templomban mutatott be hálaadó aranymisét június 12-én a templom plébánosa, Győri Imre székesegyházi kanonok, esperes, plébános.

A szentmisén jelen voltak a plébániaközösség hívei mellett más egyházközségekből érkező zarándokok is, valamint Imre atya családtagjai, rokonai, barátai, egykori gimnazista osztálytársai és a meghívott paptestvérek.

A hívek nevében Marek János, az egyházközség világi elnöke köszöntötte a jubiláns atyát, majd Somogyi Márk főministráns Sík Sándor Te Deum című versét mondta el. A köszöntés után Győri Imre hangsúlyozta, hálaadás ez a nap: elsősorban Isten felé, aki meghívta erre a szent szolgálatra, szülei és családja felé, akik támogatták, és mindazok felé, akik papi pályáján segítették és példával jártak ellőtte. A plébános megköszönte Istennek a reá bízott híveket is, és köszönetet mondott főpásztorának, aki mindig szeretettel segítette szolgálatában.

A szentmise ünnepi szónoka Pápai Lajos püspök, apostoli kormányzó volt. Homíliájában méltatta az aranymisés Győri Imre atya érdemeit, szólt a papi élet szépségeiről és nehézségeiről, majd a Sík Sándor-vers szavait idézve így fogalmazott: „Aranymisés testvérünk kiállta a próbát, és tegnap azt mondhatta, úgy legyen, ma is kiálthatja, úgy legyen, és holnap is, holnapután és azután is akarja kiáltani, úgy legyen, hála legyen, Uram, hála legyen!”

Pápai Lajos szerint Győri Imre ötven év távlatából boldogan hirdeti, igenis érdemes elköteleződni Isten mellett, az Isten ügyéért. S ha újrakezdhetné, biztosan újra ezt az utat választaná. A püspök végül Isten bőséges áldását kérte az ünneplő atyára.

A szentmise végén Imre atya köszönetet mondott minden segítségért és az ajándékokért, majd aranymisés áldásban részesítette a megjelent híveket, paptestvéreket és a családtagokat. A híveknek kiosztott szentképeken Győri Imre fél évszázaddal ezelőtt választott jelmondata szerepelt: „Taníts meg arra, hogy akaratodat megtegyem.” (142. zsoltár)

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Horváth Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria