Átadták a Szent Erzsébet-gyűjtés adományait Nagyváradon

Külhoni – 2015. december 20., vasárnap | 17:59

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye minden évben jótékony célú templomi gyűjtést szervez a Caritas Catolica javára Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon. Az idén az Élet Autizmussal Egyesület megsegítésére szánt adományt december 18-én adták át.

A segélyszervezet idén az Élet Autizmussal Egyesület megsegítésére ajánlotta fel a november 15-én zajlott templomi gyűjtés teljes bevételét, hogy ez által is támogassák az autista fiatalok fejlődését, integrációját. A december 18-i ünnepélyes átadáskor Böcskei László megyéspüspök méltatta az autizmussal élő fiatalok egyesületét, akik szokásos napi tevékenységeik mellett rendszeresen takarítják a székesegyházat és a püspöki palota kertjét, illetve önkéntességet vállalnak a Caritas idősotthonaiban, valamint a püspökség által szervezett eseményeken is.

A Szent Erzsébet-gyűjtés eredményeként, az egyházmegyéhez tartozó 63 plébánia híveinek jóvoltából Böcskei László megyéspüspök és Rajna József Caritas-elnök 26 ezer lej (1 millió 820 ezer forint) értékű csekket nyújthattak át Bacsadi Gabriellának, az Élet Autizmussal Egyesület elnökének, aki nagy örömmel fogadta a hívők nagylelkű adományát. Mint elmondta, az egyesület egyik legfontosabb tevékenysége a munkaterápia, mely révén az elfoglaltság mellett igyekeznek szaktudást is biztosítani a lassan felnőtt korba lépő fiataloknak, ezért az adomány egy részét szeretnék egy új varrógép megvásárlására fordítani.

Az átadást követően a Caritas Catolica karácsonyi ajándékcsomagokkal lepte meg az autista fiatalokat, akik saját készítésű karácsonyfadíszeikkel viszonozták a kedvességet.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria