Az árvízkárosultak megsegítésére kéri a városokat a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2014. május 28., szerda | 11:32

Árvíz utáni közös segítségnyújtásra hívja a nagyvárosok, megyeszékhelyek és járásközpontok önkormányzatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A karitatív szervezet levélben fordult az érintett települések polgármestereihez, hogy a szerbiai, horvátországi és bosznia-hercegovinai áradásokban otthonukat vagy megélhetésüket elveszített emberek számára támogatást kérjen.

Felhívásukban azt kérik az önkormányzatoktól, csatlakozzanak a Magyarországról induló segélyakcióhoz, hozzanak döntést támogatásáról, gyűjtsenek felajánlásokat, adományokat az otthonukat, megélhetésüket veszített embereknek. A Máltai Szeretetszolgálat elsősorban azokra a városokra számít, amelyek testvérvárosi kapcsolatot ápolnak a katasztrófa sújtotta országokban, de együttműködésüket felajánlják minden segítő szándékú település önkormányzatának.

Sok helyen szívesen segítenének az árvízkárosultaknak, de nem tudják, mire van igazán szükség az elöntött településeken, mit és hogyan kellene gyűjteni, hová kellene szállítani az adományokat. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ehhez ajánlja fel szakmai segítségét, hazai és külföldi katasztrófák kezelésében megszerzett tudását, hogy az ország számos települése kapcsolódjon be egy nagy közös karitatív akcióba – minél több helyen lehetőség nyílhasson a bajba jutottak támogatására, és a lehető legtöbb segítő szándékú embernek legyen alkalma ténylegesen segíteni.

A Máltai Szeretetszolgálat az ár levonulása után a károk enyhítéséhez, az élet újrakezdéséhez nyújt segítséget Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. A máltai szervezeten keresztül bárki segítséget nyújthat az elöntött települések lakóinak a 1350-es adományvonalon, egy hívás 250 forint támogatást jelent.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria