Az én szerzetesem: Sárai-Szabó Kelemen OSB

Megszentelt élet – 2015. március 3., kedd | 20:00

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Sárai-Szabó Kelemen bencés papot Csáp Péter mutatja be.

A harmincnégy éves Sárai-Szabó Kelemen győri bencés alperjel, a Szent Ignác-templom igazgatója, kollégiumi igazgatóhelyettes, hittantanár, véneki lelkész. Fiatal, energikus, mindig kedves, mosolygós. A Szentlélek által vezérelt, különleges egyéniség.

Vasárnapi miséire mindig megtelik a templom. Prédikációi szívhez szólóak, elgondolkodtatóak. Mindig valami személyes élményt, gondolatot is megoszt ilyenkor a hívőkkel. Fontosnak tartja, hogy minél közelebb kerüljön a hallgatósághoz, ezért mindig a hívekhez lehető legközelebb állva prédikál.

Rendszeresen tart esti szentmisét a bencés öregdiákoknak, mise után meghívja őket az ebédlőbe egy baráti beszélgetésre. De gondol a többi hívőre is, a legfiatalabbaktól a középkorúakon át az idősekig. Rendszeresen tart „mocorgós” misét gyerekeknek a diákkápolnában. Külön ki kell emelni azt a magasztos külsőséget, amely a ministránsok felvonulásából, koreografált mozgásából áll a mise alatt. Bencés diákok orgonajátéka és kórusa kíséri miséit.

Bevezette a hittant felnőtteknek, amit mindig szép számú hívő előtt tart meg.

Hálát adok Istennek, hogy megismerhettem. Kívánok neki sok erőt, egészséget, kegyelmet Istentől, hogy sokáig végezhesse áldásos munkáját!

Csáp Péter

Kapcsolódó fotógaléria