Bács-Kiskun megye kitüntetését vehette át Finta József érseki helynök

Hazai – 2016. október 21., péntek | 18:39

Ünnepi közgyűlést tartott október 21-én a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a kecskeméti Három Gúnár Rendezvényházban. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról való megemlékezés mellett a megyei önkormányzat díjait is átadták.

Az ünnepségen beszédet mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, majd Rausch Sándor alelnökkel közösen adták át a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat díjait. Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díjban részesült Finta József érseki helynök, kiskunhalasi plébános.

Ahogy a laudációban elhangzott, Finta József nemcsak előző, kalocsai, hanem jelenlegi, kiskunhalasi szolgálati helyén is kiemelkedő szolgálatot végez az ifjúság érdekében. A sokak által ismert „bugaci hittanyán” évről évre, idén immár 25. alkalommal ifjúsági lelkigyakorlatos tábort szervez, és a megyéből érkező számos fiatalt buzdítja a lelki elmélyülésre és feltöltődésre.

Kiemelkedő munkát végez további lelkigyakorlatok vezetésével. Lelkipásztori szolgálata során a legnehezebb életfeladatokhoz ad a fiataloknak megnyugtató, erőt biztosító iránymutatást, segítve felismerni és átláthatóvá tenni a lényegest és a szükségest.

Lelkivezetőként rendkívüli empátiával, tiszteletet sugárzó szeretettel, határozottan a jó, a szép és igaz dolgok mellé állva ad példát a fiataloknak. Tanítása, prédikációi a művészetekből, tudományból, természetből, a világi mindennapokból és a szentek életéből vett példákkal, történetekkel válnak érthetővé, elképzelhetővé, átélhetővé az ifjúság számára. A hívek szolgálata, gondoskodó embersége, kiemelkedő közvetlensége, bölcsessége nagy ajándék a város és közösségei számára.

Forrás: Kuris István László/Kiskunhalas Város Önkormányzata

Fotó: Keol.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria