Beiktatták a lébényi Szent Jakab-templom új plébánosát

Hazai – 2019. július 2., kedd | 14:18

A szentmisét június 29-én Veres András győri megyéspüspök celebrálta, aki a kinevezési okirat felolvasása és a fogadalom megtétele után jelképesen átadta Juhos Imre plébános számára a templom kulcsát.

A szentmise elején a plébániai képviselő-testület elnöke, Nátz Miklós köszönetét fejezte ki a megyéspüspöknek, valamint Reisner Ferencnek és Kálmán Imrének – a Brenner János Hittudományi Főiskola rektorának és prefektusának –, továbbá Németh László általános püspöki helynöknek az elmúlt hónapokban nyújtott szolgálatukért és támogatásukért.

Az ünnepség egybeesett Szent Péter és Szent Pál liturgikus ünnepnapjával, ezért Veres András püspök szentbeszédében róluk emlékezett meg, hangsúlyozva a két ellentétes mentalitású apostol közös tulajdonságait, Krisztus iránti mély szeretetüket.

„Péter hitével, Pál szívével” – idézte az egri bazilika egyik feliratát. Péter nyitott szívvel fordult Jézus felé, lelkes és mély hite volt, de annak eléréséig hosszú és megpróbáltatásokkal teli út vezetett. Pál szíve és szeretete pedig abban nyilvánult meg, milyen szenvedélyesen tett tanúbizonyságot Krisztus evangéliumáról. Mindketten készek voltak óriási áldozatok meghozatalára, mindketten vállalták a megpróbáltatásokat, és bizonyságot tettek szeretetükkel, odaadásukkal és áldozatvállalásukkal.

A mi hitünk is naponta próbatételek előtt áll, ezért rendszeresen szükségünk van a mélyítésére – figyelmeztette a híveket Veres András győri megyéspüspök homíliája végén.

Forrás és fotó: Szent Jakab Látogatóközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria