Bemutatkozott Budapesten a Kríziskamra

Hazai – 2013. április 11., csütörtök | 11:22

Kiállítást tartottak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász fenntartásában működő nappali foglalkoztatók kézműves alkotásaiból, gyógynövényeket tartalmazó termékeiből Budapesten a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal épületében.

A Kríziskamra elnevezéssel 2010-ben indult projekt országosan mintául szolgálhat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában. Vas és Zala megye kis falvaiban megüresedett plébánia- és iskolaépületek, felajánlott családi házak egyszerre nyújtanak munkahelyet és terápiás ellátást megváltozott munkaképességű embereknek. A tárlat lehetőséget adott arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász programja figyelmet kapjon. A kiállítás a bemutatott munkákon keresztül bepillantást enged a foglalkoztatók  napi tevékenységeibe.

Kiállították a nagylengyeli Szent Család Szociális Központ munkáit, akik faégetéssel készített dobozkáit, különböző fa dísztárgyakat hoztak el. A vásárosmiskei Levendula ház területén termő levendula felhasználásával készült illatzsákok, díszpárnák, terítők is láthatók voltak  a kiállításon, valamint a Kemenespálfai Szent Pál Szociális Központ kliensei által készített, fonással díszített üvegek.

A Szombathelyen működő intézmények is bemutatkoztak.  A Hársfa házban és a RÉV-ben gondozott szenvedélybetegek nappali illetve szociális foglalkoztatásban készített munkáit mutatták be. A Szikla Szociális Központból textiltárgyak, kerámiák, szőnyegek, festmények és egyéb haszon- és dísztárgyak gazdagították a kiállítást.  Kiemelt jelentőséget kapott a nagylengyeli rózsafüzér-készítés bemutatása.

A kiállítás kapcsán a Magyar Kurír Veres András püspököt kérdezte a Kríziskamra létrejöttéről, működéséről. Az interjú itt olvasható.

Magyar Kurír