Bemutatkozott a mosonmagyaróvári egyházközség újonnan alakult karitászcsoportja

Hazai – 2017. november 22., szerda | 16:56

2017 őszén alakult meg a mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia karitászcsoportja, melynek tagjai sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be november 16-án.

A média és a szociális szféra helyi képviselőit Bodó Zoltán plébános köszöntötte. Kiemelte, a szeretetszolgálat hagyománya az apostoli időkre nyúlik vissza. A Magyar Katolikus Egyház 1931-ben alapította meg segélyszervezetét, amely összefogta és szervezte az Egyház karitatív tevékenységét 1948-ig, amikor a szocialista államhatalom megszüntette azt.

A Katolikus Karitászt a rendszerváltást követően, huszonhat éve újjászervezték, a szervezet azóta is aktívan segíti a rászorulókat hazai és nemzetközi szinten egyaránt – emlékeztette a résztvevőket Bodó Zoltán.

Kránitz Péter, a magyaróvári csoport vezetője elmondta, közösségük csatlakozik a Katolikus Karitász országos programjaihoz, figyelembe véve a helyi igényeket és lehetőségeket. Fontos, hogy a helyi szociális szervezetekkel, alapítványokkal, civil szervezetekkel is együtt tudjanak működni. Hozzátette, az adventi időszakban tartósélelmiszer-gyűjtéssel kívánják segíteni a rászorulókat. December 16-án és 17-én forralt borral és süteménnyel várják a helyieket a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templom előtt.

A magyaróvári egyházközség karitászcsoportjának operatív magját Kránitz Péter elnök mellett Szerencsi Gábor vezeti, Csapóné Obendorfer Erika a gazdasági ügyekért felelős, Horváth Gábor a szervezet kommunikációs munkatársa, Schmidt Róbertné Magdolna a rászorulókkal való kapcsolattartásban segít, Mandl Józsefné Erzsébet a programok szervezésében és megvalósításában vesz részt, Molnár Zsuzsanna pedig az adminisztrációs feladatokat végzi.

A magyaróvári egyházközség karitászcsoportja várja az önkéntesek jelentkezését.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye; Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia, Mosonmagyaróvár

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria