Bérmálás a kanadai Windsorban

Külhoni – 2014. május 19., hétfő | 11:55

A Páduai Szent Antal katolikus magyar plébánia meghívására Cserháti Ferenc, a külföldön élő római katolikus magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök ünnepi szentmisét mutatott be május 16-án a Páli Szent Vince-templomban – adta hírül Ligeti Angelus OFM.

A magyar plébániának nincs saját temploma, ezért vasárnaponként és ünnepnapokon a londoni püspökség által kijelölt Páli Szent Vince-templomban ünneplik a liturgiát. A közösség lelkipásztori szolgálatát Detroitból (USA) látja el a Szent Kereszt magyar plébánián élő két ferences.

„Ferenc püspök azért jött, hogy arra biztasson bennünket, hogy Isten tüzétől égjünk belül, bátran lobbantsunk lángra másokat is, és lobogó lelkesedéssel hirdessük Krisztust a világban” – e szavakkal köszöntötte a szentmise elején Kiss G. Barnabás ferences a főpásztort és a szentmisére összegyűlteket.

Az evangélium felolvasása után Ligeti Angelus ferences mutatta be a plébánia hat fiatalját, akik felkészültek a bérmálás szentségének felvételére. 

Szentbeszédében Cserháti püspök Egyházunk missziójának gyakorlati megélésére biztatta a fiatalokat és a templom közösségét. Annak ellenére, hogy hétköznap volt, nagy számban jelentek meg a hívek és vendégek, akik tanúi lehettek a Lélek áradásnak.

A szentmisén a két ferences lelkipásztor mellett Cserháti püspökkel koncelebrált a Wellandból érkezett Deák Miklós parókus, esperes és Miskei László plébános.

A helyi református közösséget Lizik Zoltán lelkész és felesége képviselték. A szentmisét követően a Magyar Kultúrközpont Mindszenty Termében folytatódott az együttlét, ahol a központ elnöke, Veres Zoltán köszöntötte Cserháti püspököt, a megbérmált fiatalokat és a velük ünneplőket.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria