Bérmálás Montrealban

Külhoni – 2014. június 6., péntek | 12:30

Cserkészavatással, tanévzárással, bérmálással kapcsolódott össze Cserháti Ferenc montreali látogatása. A két nap a Magyarok Nagyasszonya Plébánia életének meghatározó eseménye volt – tájékoztatta a Magyar Kurírt Licskó Szabolcs plébános.

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom–budapesti segédpüspök május 9. és 26. között felkereste az észak-amerikai magyar katolikus közösségeket.

A lelkipásztori látogatás első állomása a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánia volt, ahol Cserháti Ferenc segédpüspök kétnapos programjának első napján részt vett az új magyar cserkészek avatásán, valamint megbeszélést folytatott Pierangelo Paternieri atyával, a Montreali Egyházmegye kulturális és rituális közösségekért felelős püspöki helynökével. Cserháti Ferenc ünnepi tanévzáró, hálaadó szentmisét mutatott be a Magyarok Nagyasszonya-templomban, amelynek keretében kiszolgáltatta a bérmálás szentségét, ezúttal 18 fiatalnak. Ugyanebben a szentmisében elsőáldozás is volt. A szentmisén az egyházközség Útkereszteződés zenekara működött közre.

A liturgiát ünnepi ebéd követte a Mindszenty-teremben, amelyen mintegy háromszázan vettek részt. A Mindszenty-terem színpadán adták elő tanévzáró műsorukat a Montreali Magyar Iskola tanulói, valamint a cserkészek és a Bokréta Tánccsoport tagjai. Az évvégi hálaadás és tanévzáró napja egybeesett – a Kanadában egy héttel később tartott – anyák napjával, így a gyermekek az édesanyákat is külön köszöntötték.

Szép volt látni, hogy együtt volt mindenki, aki az egyházközséghez vagy az ifjúsági otthonhoz tartozik. Megtelt a templom, majd megtelt a Mindszenty-terem is sok magyarral – számolt be Fehérváry Lilla kultúrkövet az ünnepről.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria