„Bibliai Barangolások” a szombathelyi premontrei gimnáziumban

Hazai – 2016. február 13., szombat | 12:00

„Bibliai Barangolások” címmel indult a Szentírást megismertető előadássorozat a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban február 3-án, amelynek keretében a 9–10. évfolyamos diákok ismerkedhetnek meg az Ószövetség világával Kovács Balázs önkéntes oktató vezetésével.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„A leghatékonyabb módszer a legnépszerűbb könyv megismerésére” – így mutatkozik be honlapján a Bibliai Barangolások címet viselő előadássorozat, amelynek célja, hogy a keresztény hit alapját képező könyvet, a Bibliát élményszerűen mutassa be a ma emberének.

Az előadássorozat első alkalmával négyszer 45 perces blokkok keretében zajlott az Ószövetséggel való ismerkedés. A Bibliai Barangolások során olyan átfogó rendszerezést kaphattak a diákok, amely a kezdők és a haladók számára is megkönnyíti a könyvek kezelését. A szerkezeti alapismeretek után minden könyvhöz társult egy kulcsszó, a diákok kiemelték a legfontosabb személyeket, eseményeket, majd elhelyezték őket térben és időben.

A Bibliai Barangolás egy sajátos tanulási technikát is alkalmaz: például minden fontos mozzanatot egy-egy jellegzetes kézjel kísér, amely segítségével a nap végére minden résztvevő megtanulhatja három percben összefoglalni a teljes Ószövetséget, a teremtéstől egészen Krisztus születéséig.

Kovács Balázs ökumenikus szemléletű és tartalmú módszere elsősorban a gyerekek és a Szentírással ismerkedni vágyók megszólítására készült. Az előadássorozaton való részvételhez háttérismeret nem, csak nyitottság szükséges. Az elhangzottak nem teológiai tanítások, hanem egy olyan könyvnek az összképét, összefüggéseit segítenek elsajátítani, amelynek megértése egyébként nehéz és hosszú folyamat.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Videó: Bibliai Barangolások

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria