Családpasztorációs papi találkozóra hívnak szeptemberben

Hazai – 2016. június 23., csütörtök | 12:46

A családpasztoráció megújításával kapcsolatos teendőket beszélik meg a szeptember 26. és 28. között Leányfalun tartott találkozón. Ferenc pápa „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdítása alapján Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke is előadást tart.

Az  őszi családpasztorációs papi találkozót a hagyományoknak megfelelően Leányfalun, a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban (2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond utca 141.) tartják. Az esemény házigazdája ezúttal is Bíró László, az MKPK családreferens tagja.

A nyitónapon a találkozó résztvevői megbeszélik az Amoris laetitia kezdetű szinódus utáni apostoli buzdítás alapján a családpasztoráció megújításával kapcsolatos hazai teendőket: Veres András az evangelizációról és a család-lelkipásztorkodásról tart előadást, Frankó Tamás, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese a házasság semmisségét kimondó eljárás új szabályozásáról beszél, Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora a papképzés szempontjából közelíti meg a családpasztoráció témáját.

A második napon Tony Anatrella francia szerzetes, a Család Pápai Tanácsának konzultora tart előadás-sorozatot a férfi és a nő komplementaritása és a házasság szentsége közötti kapcsolatról. A zárónapon kerekasztal-beszélgetésben vitatják meg a plébánia közösséggé válásának lehetőségét és feltételeit.

A részletes program a Magyar Katolikus Családegyesület honlapján megtalálható.

A szervezés megkönnyítése érdekében kérik, hogy az érdeklődők legkésőbb szeptember 16-ig a honlapon szintén megtalálható jelentkezési lap kitöltésével jelezzék részvételi szándékukat.

Forrás: Magyar Katolikus Családegyesület

Fotó (archív): Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria