Csíksomlyó után Székelyudvarhelyen is elindult a férfi térdeplő rózsafüzér Erdélyben

Külhoni – 2024. május 5., vasárnap | 17:17

Első alkalommal tartották meg a térdeplő rózsafüzér elnevezésű imaalkalmat május 4-én, szombaton Székelyudvarhelyen, amely magyar, lengyel, horvát, szerb, ír és ausztrál példát követ. Az imát a környék férfi rózsafüzér társulatai végeztek a világ békéjéért a Jézus-kápolnánál.

A rózsafüzér imádságot közös szentmise követte, amelyben együtt imádkoztak a résztvevők hálát adva a kezdeményezés elindulásáért. A szentmise végén Kádár Kristóf ferences testvér hálájának adott hangot, továbbá biztosította a jelenlevőket arról, hogy az elkezdett imaalkalom kéthetente folytatódni fog a közeljövőben.

Május első szombatján szintén megtartották a férfi TÉRdeplő rózsafüzért a csíksomlyói kegytemplom előtti téren, ahol immár harmadik alkalommal hívták közös imára a férfiakat.

Az erdélyi kezdeményezés egy időben indult el a magyarországi férfi TÉRdeplő rózsafüzérrel, május 4-én délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtt is harmadszor imádkozták térdre ereszkedve a Szűzanya imáját együtt férfiak, fiatalok és idősek.

Ahogy Gakovic Dániel, a budapesti imádság szervezője a Magyar Kurírnak küldött tájékoztatásában megírta, május 4-én Égi Édesanyánkat is köszöntötték, hálával felajánlva „nemzetünket, Európát és a világon élő minden ember szívét az ő Szeplőtelen Szívén keresztül Fiának, Jézus Krisztusnak”. Az imádsággal köszöntötték a hivatalos megalakulásának 15. jubileumát ünneplő Szeretetláng Mozgalmat is.

Fotó: Merényi Zita

Forrás: a Székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánia Facebook-oldala; Transylvanian Talk Facebook-oldal / Romkat.ro

Fotó: Dávid István/a Székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánia Facebook-oldala; Transylvanian Talk Facebook-oldal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria