Déli ima szól a hangszórókból – így hirdetik Isten igéjét olasz szerzetesnők

Kitekintő – 2020. április 29., szerda | 9:02

A palermói egyházmegyében is sok pap, diakónus, teológus nyújt lelki támaszt a híveknek a közösségi oldalak segítségével, eljuttatva Isten igéjét az otthonokba. Amellett, hogy szentmiséket közvetítenek, a hét során szentírásolvasást, péntekenként keresztúti ájtatosságot tartanak.

„Amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős” – Szent Pál apostol Korintusiakhoz írt második levelének szavai (2Kor 12,11) ma, a koronavírus-járvány idején különösen időszerűek.

A pandémia kezdete óta a Krisztus Király missziós leányai szerzetesnők mindennap déli 12 órakor rendházuk tetejéről nagy erejű hangszórók közvetítésével imádkozzák el az Úrangyalát, illetve húsvéti időben a Regina Coelit, valamint Corrado Lorefice palermói érsek imáját, amelyet erre az alkalomra állított össze. Imáikat és énekeiket a közösségi oldalakon is lehet követni. „Nem tehetnénk mást ebben az időszakban” – nyilatkozta Letizia nővér, a palermói születésű Isten Szolgálója, Maria Dolores di Majo által alapított misszionárius kongregáció tagja.

„A kijárási tilalom első napjától kezdve követnek bennünket a hívek, és kérik, hogy imádkozzunk még többet.” Ezért a szerzetesnők minden pénteken keresztutat tartanak a hangszórókon és a közösségi oldalakon keresztül, nagy számú csatlakozó részvételével. „Minden tartományból, sőt Olaszországon kívülről is követnek bennünket, de a legszebb érzés az az öröm, ami a környező erkélyekről érkezik, ahol egyre több család csatlakozik hozzánk, és végül tapssal köszöntenek bennünket.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria