Diákok segítettek a nagyváradi karitász adománygyűjtésében

Külhoni – 2017. december 3., vasárnap | 13:05

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség által szervezett zöldségek és gyümölcsök hete idején az nagyváradi egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett szociális konyha ellátottainak javára gyűjtöttek friss élelmiszereket november közepén a Constantin Brâncuşi Szakközépiskola diákjai.

Az adományokat Roxana Ţiplea, az önkéntesek koordinátora, valamint a diákok képviselői november 23-án adták át a szociális konyha vezetőjének.

Az akció idején a diákokat különböző fórumokon kérték fel az adakozásra. A középiskolás diákok két nap alatt összesen több mint kétszáztizennégy kilogrammnyi terményt (krumplit, hagymát, répát, káposztát, uborkát, fokhagymát, karfiolt, karalábét és szezonális gyümölcsöket) gyűjtöttek össze. 

„Szerettem volna egy komoly szervezetet találni, ahol tudom, hogy jó helye van az élelmiszeradománynak, ezért választottam kedvezményezettnek a Caritas Catolica szociális konyháját. Régóta hallottam már az itt végzett munkáról, és kerestem a lehetőséget, hogy segíthessek. Ez most meg is adatott”– nyilatkozta Roxana Ţiplea, az iskola társadalomtudomány tanára. – Az akció folytatásaként decemberben újabb gyűjtést szervezünk a szegénykonyha és az idősotthonok javára, jövő évtől kezdődően pedig szeretnénk minél több önkéntest bevonni az ételosztásba is.”

Az adományt átadó diákok közül november 23-án többen is segítettek a rászorulók számára nyújtott napi meleg ebéd kiosztásában. „Részt akartam venni ebben az akcióban, mert tudatában vagyok annak, hogy vannak nálunk szerencsétlenebb körülmények között élő emberek, akiknek segítségre van szükségük. Szeretek segíteni, ahol tudok” – mondta a 12. osztályos Victor.

A fiatalok közül többen szeretnének a jövőben is részt venni hasonló akciókban. A nagyváradi egyházmegyei karitász szegénykonyhája közel kétszáz embert lát el, köztük hajléktalanokat, szegény családokat, valamint két idősotthon és egy kollégium lakóit. A természetbeni- és pénzadományok óriási segítséget jelentenek a szervezetnek, különösen a hideg téli hónapokban.

Előzetes egyeztetés után adományok leadhatók a konyha székhelyén (Spartacus utca 31/A, Nagyvárad) hétköznap 8–15 óra között. Információtelefonon (+40(0)359 427 777) vagy e-mailben caritas.oradea@gmail.com kérhető.

Forrás és fotó: Szombati Gille Tamás/Hírek.Várad.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria