Egyházi iskolák rangsora a 2017-es évre

Hazai – 2016. október 17., hétfő | 15:25

A HVG új kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumának és szakgimnáziumának listáját közli. A hetilap az egyházi középiskolák rangsorát is közzéteszi, melynek élén a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium áll.


A HVG az összesített középiskolai rangsor mellett összeállította az egyházi intézmények 2017-es listáját is. Az első helyen – akárcsak tavaly – a Deák Téri Evangélikus Gimnázium végzett, amelynek diákjai a matematikaérettségin és a szövegértési kompetenciamérésen is kiemelkedő eredményt értek el.

A további négy helyet mind katolikus iskola szerezte meg: második a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium, harmadik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium. Őket a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, illetve a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Diákotthon követi.

A HVG-rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem- és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján állították sorba az intézményeket.

Forrás és fotó: Eduline.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria