Egyházközségek napját és búcsút tartottak az Avason

Kishírek – 2014. szeptember 30., kedd | 12:01

Minden évben a Szentírás vasárnapján tartják Miskolcon az avasi Isteni Ige templom búcsúját, mely egyhetes programot jelent, és nagy ünnep nemcsak a plébánia közössége, hanem az egész város számára is – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.

A búcsút megelőző vasárnap, szeptember 21-én kiállítások nyíltak a templomban Ikonok keletről, valamint A feloszlatás utáni Jézus Társaságának 200 éve. 1814–2014 címmel.

Szeptember 24-én filmet vetítettek a plébánia közösségi termében. Másnap tartották a miskolci egyházközségek közös szentségimádási napját, valamint Sztahura Ágnes orgonaművész és Vajda Éva énekes adtak koncertet.

Szeptember 26-án háromnapos lelkigyakorlat kezdődött: a római katolikus szentmiséken Orosz Árpád görögkatolikus lelkész mondta a szentbeszédeket. Szintén pénteken került sor az avasi Szimfónia Program bemutatkozására Venezuelától az Avasig címmel.

Szeptember 27-én, szombaton tartották a már hagyományosnak mondható miskolci egyházközösségek napját. Az egész napos programban sport, gyermekprogramok, zene, táncház és főzés szerepeltek. A fő esemény idén is a plébániák, parókiák főzőversenye volt. A templom előtti téren Karitász-csoportok, valamint a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat munkatársai várták az egyedül élő vagy rászoruló testvéreket. A sportpályán futballmeccset rendeztek, a gyerekek pingpongozhattak. A templomban görögkatolikus liturgiát mutattak be.

Az ünnepi búcsúi szentmisét vasárnap délelőtt tartották, ez volt egyben a lelkigyakorlat befejező része is.

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria