Emléktáblát és sétányt avattak Kaposváron Agg József főesperes tiszteletére

Hazai – 2016. június 7., kedd | 15:40

Az egy éve elhunyt Agg József főesperes emlékére készítettek emléktáblát, melyet június 5-én áldottak meg a kaposvári Jézus Szíve-templom falán. Agg József három évtizeden át szolgálta lelkipásztorként a plébánia közösségét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ozsvát Ferenc, az egyházközség képviselő-testületének tagja, a kaposvári Jézus Szíve-plébánia világi elnöke beszámolt arról, hogy az emléktáblát a templom azon falán helyezték el, amely mellett a főesperes úr sétálni, elmélkedni és imádkozni szokott. Hozzátette: a közelmúltban lehetőség nyílt arra, hogy a temetőhöz vezető árnyas sétányt Agg Józsefről nevezzék el.

A világi elnök hozzátette, meggyőződése, hogy boldog az a közösség, amelynek ilyen papja volt, mint a harminc évig itt szolgáló Agg József főesperes. És valószínűleg egyetlen ember tiltakozna az emléktábla elhelyezése, valamint a sétány elnevezése ellen, és az a főesperes volna.

A márványtábla készítését a hívők kezdeményezték, az ő adományaikból gyűlt össze három hét alatt a szükséges anyagi forrás.

A megemlékezésen Agg József kedves Jézus Szíve-énekei hangzottak el, ministránsa Mécs László Vadócba rózsát oltok című versét szavalta, emlékbeszédet mondott volt kispapja, Sándor László, aki ma szentbalázsi plébános. Az emléktáblát Varga László általános helynök leplezte le és áldotta meg.

Az ünnepségen jelen volt Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Borhi Zsombor alpolgármester, a plébánia területének képviselője, valamint Agg József barátai, ismerősei, tisztelői.

Az emléktábla megáldása után Péteri Pál kanonok, nyugalmazott plébános, a Veszprémi Hittudományi Főiskola kaposvári kihelyezett tagozatának professzora mutatott be szentmisét, melyen pápai áldásban részesült Kiss Ilona, aki több mint ötven éven át volt a templom sekrestyése.

Forrás, fotó, videó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria