Erdő Péter megáldotta a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit Esztergomban – KÉPRIPORT

Hazai – 2016. augusztus 15., hétfő | 19:21

Erdő Péter bíboros Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én az esztergomi bazilikában bemutatott ünnepi szentmisét követően áldotta meg az idén 50 éves debreceni virágkarneválra készített, a Szent Koronát ábrázoló kocsit.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre! 

A nemzet egységét jelképező, Szent Koronát ábrázoló virágkocsit 2009 óta rendre bemutatják más városokban, mielőtt megérkezik Debrecenbe, a virágkarneválra. Idén Esztergom a hajdú-bihari megyeszékhely karneváli partnervárosa, a virágkocsi augusztus 14-én, vasárnap érkezett meg a városba, ahol Erdő Péter bíboros áldotta meg, miután a bazilikában szentmisét mutatott be Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából.

Romanek Etelka, Esztergom polgármestere a megáldás előtt mondott beszédében úgy fogalmazott, a Szent Koronát ábrázoló, Esztergomból Debrecenbe induló virágkocsi több mint jelkép, ezer év emlékezetét és töretlen hitét jeleníti meg.

Papp László, Debrecen polgármestere kijelentette, államalapító Szent István királyunk öröksége és a Szent Korona üzenete a nemzet egysége, mely ma is fontos. Mindez visszaköszön abban is, hogy Nagyboldogasszony ünnepén az ország két vallási központja, Esztergom és Debrecen találkozott.

A Szent Koronát ábrázoló virágkocsi a hagyományoknak megfelelően idén is első lesz a kompozíciók sorában az augusztus 20-i karneváli menetben. Utána még tizenöt alkotást láthatnak majd az érdeklődők a nagy múltú debreceni rendezvényen.

Forrás: MTI, DeHír.hu

Fotó: Nyári Andrea, Szamosváry Zsolt

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria