Evezz a mélybe, s vesd ki a hálód! – 40 éve teljesít zenei szolgálatot Horváth Zoltán Kaposváron

Hazai – 2020. szeptember 30., szerda | 12:10

Szeptember 27-én, vasárnap ünnepelték Horváth Zoltán gitáros zenei szolgálata megkezdésének negyvenedik évfordulóját a kaposvári Szent Imre-templomban. A szentmise főcelebránsa Varga László megyéspüspök volt.

A szentmise elején Tomanek Ferenc plébános mondott köszönetet a szolgálatért, majd a plébánia nevében egy gitárral ajándékozta meg a zenei szolgálattevőt.

A szentmise főcelebránsa Varga László megyéspüspök volt, aki előbb a keresztény gitáros-könnyűzenei előadó és dalszerző, Ferenczy Rudolf Dax köszöntősorait tolmácsolta, majd főpásztori áldásában részesítette „Zolát”.

Akarsz-e önként, szabadon, szeretetből függeni a mennyei Atya akaratától? – tette fel a kérdést a főpásztor homíliájában. – Ha igen, akkor krisztusi leszel! Krisztus lelkületével leszel jelen az Egyházban s a világban. Másokat is Krisztushoz vonzó életed lesz!

Amikor Jézus találkozik Péterrel és társaival, akkor azt kéri Pétertől: „Evezz a mélybe, s vesd ki a hálód!” Ezt azután kéri, hogy Péter beszámol arról, hogy egész éjszaka fáradoztak, de semmit sem fogtak.

Naponta vannak olyan helyzetek az életünkben, mikor kudarc, eredménytelenség, sikertelenség kísért bennünket. Jézus azt kéri tőlünk – ha forgatjuk Isten igéjét, ha a szívünkbe írhatja a Szentlélek által az örömhírt, Isten az Ő szavát –, hogy evezzünk a mélybe, s vessük ki halfogásra a hálónkat. Péter azt mondta Jézusnak: „A te szavadra kivetem a hálóm.”

Ha szeretjük Isten igéjét, s ha örülünk neki, akkor megtanulunk engedelmeskedni az Ő szavának. Vágyakozva fogjuk várni, hogy beteljesedjen Isten szava az életünkben.

Legyen bennünk Isten igéje életünket átalakító történés!

Ha szereted Isten szavát, ha örülsz neki, ha hiszel benne, akkor megvalósítod Isten akaratát, mely szentté fog tenni! Elvezet az örök életre, az üdvösségre, Isten dicsőségére. Kell ennél több? Nekem nem! – fogalmazott a főpásztor.

A prédikációt és a hitvallást követően Zola barátai, közösségi és zenésztársai fohászkodtak az Úrhoz, a Szentlélek támogató segítségét kérve a további szolgálathoz, majd a szentmise után örömzenéléssel, dicsőítéssel folytatódott az ünneplés.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria