Ferenc pápa 2018 januárjában Chilébe és Peruba látogat

Ferenc pápa – 2017. június 20., kedd | 18:29

Elfogadva a két dél-amerikai ország államfőinek és püspökeinek meghívását, a Szentatya apostoli látogatásra először Chilébe, majd Peruba utazik – jelentette be a hírt Greg Burke szentszéki szóvivő június 19-én.

Chilében 2018. január 15. és 18. között a pápa felkeresi Santiago, Temuco és Iquique városát. Ezt követően továbbutazik Peruba, ahol január 18. és 21. között ellátogat Lima, Puerto Maldonado és Trujillo városokba. A látogatás részletes programját később teszik közzé.

A helyi főpásztorok nagy örömmel fogadták a hírt. „Jó hír, amely örömmel tölt el bennünket – nyilatkozta Ivo Scapolo érsek, Chile apostoli nunciusa. – Mostantól kezdve ez mindannyiunk számára alkalmat ad, hogy megújítsuk elkötelezettségünket a szeretetközösség megerősítésére a Szentatyával.”

Santiago Silva püspök, a chilei püspöki konferencia elnöke az apostoli út kapcsán megjegyezte: „A pápa eljön, hogy megerősítsen minket a hitben, az egyházi életben és az elkötelezettségben, hogy egy sokkal befogadóbb társadalmat építsünk. Nyitott szívvel és nagy szeretettel várjuk.” A főpásztor továbbá hangsúlyozta, hogy „együtt kell haladni a pápa segítségével, és meg kell ismerni üzenetét, amely a szeretetközösség, az irgalmasság, a leggyengébbek iránti figyelem üzenete”.

Santiago érseke, Ricardo Ezzati bíboros nagy örömének adott hangot a pápa chilei látogatása kapcsán, különösen is azért, hogy felkeresi a fővárost, ahol az ország lakosságának jelentős része él, dolgozik és építi a békét, az igazságosságot.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria