Ferenc pápa gyászol

Ferenc pápa – 2014. augusztus 19., kedd | 15:52

P. Federico Lombardi SJ, szentszéki szóvivő augusztus 19-én, délután 2 órakor megjelent közleménye szerint a pápát értesítették arról az Argentínában történt tragikus balesetről, amelyben három rokona életét vesztette – írja a Vatikáni Rádió.

A pápa mindenkit, aki osztozik mély fájdalmában, arra kér, hogy csatlakozzanak imáihoz – olvassuk a közleményben.

Az ANSA olasz hírügynökség tájékoztatása szerint augusztus 19-én Bergoglio pápa három rokona: egyik unokaöccsének felesége, Valeria Carmona és két kisgyermeke: a nyolc hónapos José és a kétéves Antonio életét vesztette egy autóbalesetben, amely Córdoba tartományban történt, mintegy 550 kilométerre északra Buenos Airestől, helyi idő szerint éjjel fél egykor.

A család egy hosszú hétvégéről tért haza, amikor James Craik város közelében, a Rosariót és Córdobát, a térség két legnagyobb városát összekötő autósztrádán a gépkocsi vezetője, a 38 éves Emanuel Horacio Bergoglio, Ferenc pápa unokaöccse, belerohant egy teherautóba. Argentin hírforrások szerint a családfőt kórházba szállították, állapota súlyos. A Szentatyát kedden a kora reggeli órákban táviratban értesítették a balesetről.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria