Ferenc pápa öt ország vezetőinek küldött táviratokat repülőútja alatt

Kitekintő – 2015. július 6., hétfő | 17:29

Ferenc pápa Rómából Quitóba tartó 13 órás repülőútja során, a hagyománynak megfelelően táviratban köszöntötte azoknak az országoknak a vezetőit, amelyek fölött az Alitalia repülőgépe elhaladt július 5-én – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A Szentatya Sergio Mattarella olasz köztársasági elnökhöz intézett táviratában utalt rá: Ecuadornak, Bolíviának és Paraguaynak szóló útja célja, hogy támogassa a helyi egyház küldetését és elvigye a remény üzenetét. A pápa az olasz nép spirituális, polgári és társadalmi jólétére vonatkozó jókívánságaival fejezte be üzenetét.

Mattarella elnök viszonozta az üdvözlő táviratot. Rámutatott: Olaszország és a nemzetközi közösség nagy érdeklődéssel követi a pápa latin-ameriai küldetését. A kontinens három országát a nagy politikai, gazdasági és társadalmi változások jellemzik. Ferenc pápa jelenléte minden bizonnyal a jövőbe vetett bizalom erőteljes üzenete a térség számára. A pápai út egyben várva várt bátorítás mindazok számára, akik az érintett országokban még mindig szegénységben, társadalmi bizonytalanságban élnek és egy jobb jövőben reménykednek. Az olasz köztársasági elnök egyben ismételten kifejezte mély nagyrabecsülését Ferenc pápa iránt.

Ferenc pápa táviratban üdvözölte továbbá VI. Fülöp spanyol királyt, valamint Portugália, Venezuela és Kolumbia államfőit.

Szöveg és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria