Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Etiópiába

Ferenc pápa – 2019. március 11., hétfő | 16:58

Március 10-én, vasárnap röviddel a felszállás után lezuhant az Ethiopian Airlines Addisz-Abebából Nairobiba induló repülőgépe. A tragédiát senki nem élte túl, százötvenheten vesztették életüket. Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki együttérzését a szerencsétlenség után.

A repülőgépen többek között spanyol, kenyai, olasz, brit, francia, holland, amerikai és kanadai állampolgárok, valamint tizenkilenc ENSZ-alkalmazott utazott.

Ferenc pápát nagyon elszomorította a repülőszerencsétlenség híre. Részvéttáviratában hangsúlyozta, hogy imádkozik az elhunytakért, a mindenható Isten irgalmasságába ajánlja lelküket. A Szentatya együttérzését fejezi ki az áldozatok rokonainak, és Isten áldását, vigaszt és erőt kér mindazok számára, akiket tragikus veszteség ért.

A baleset okát még vizsgálják, de szakértők szerint a körülmények nagyon hasonlítanak a tavaly októberi szerencsétlenségre, amely során a Lion Air indonéz légitársaság egy ugyanilyen típusú Boeingje a Jáva-tengerbe zuhant. Az etióp állami légitársaság közölte: noha egyelőre nem ismerik a katasztrófa okát, elővigyázatosságból további rendelkezésig egyetlen ilyen típusú repülőgép sem szállhat fel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria