Ferenc pápa videoüzenete a Kirche in Not segélyszervezet kezdeményezésére

Ferenc pápa – 2016. június 19., vasárnap | 19:56

Június 17-én, pénteken vetítették le a sajtó nyilvánossága előtt a Vatikáni Rádió Marconi termében azt a videoüzenetet, melyben a Szentatya a Kirche in Not (Szükséget Szenvedő Egyház) nemzetközi segélyszervezet kezdeményezését támogatja.

Ferenc pápa volt az első, aki anyagilag is hozzájárult a Kirche in Not programjához, mely az iraki Erbílben működő menekülttáborban építi meg a Szent Józsefről nevezett klinikát.

Szeretnék minden férfit és nőt arra buzdítani – kezdi a pápa videoüzenetét –, hogy alapítsanak az egész világon, minden városban, minden egyházmegyében az irgalmasságot megjelenítő műveket. Nekünk, embereknek szükségünk van Isten irgalmasságára, de egymás irgalmasságára is. Szükségünk van arra, hogy kinyújtsuk a kezünket, hogy megsimogassuk egymást, hogy törődjünk egymással és hogy ne csináljunk háborút.

Előttem van a Kirche in Not pápai segélyszervezet dokumentuma arról, hogy világszerte az irgalmasság műveit valósítja meg. Rábízom a segélyszervezetre ezt a feladatot, vigye előre Werenfried van Straaten alapító atya szellemében, akinek a maga korában látomása volt arról, hogy megvalósítsa a közelség, a jóság, a szeretet és az irgalom műveit – folytatja a Szentatya.

Ezért mindenkit arra szólítok fel, hogy hozzák létre a segélyszervezettel együtt az irgalmasság műveit. Hálásan köszönöm, amit csináltok. Ne féljetek az irgalmasságtól, mert az irgalmasság Isten simogatása! – zárul Ferenc pápa videoüzenete.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria