Ferenc pápa virágvasárnap délben: Imádkozzátok a rózsafüzért a békéért!

Ferenc pápa – 2019. április 14., vasárnap | 15:00

Április 14-én a Szentatya a délelőtt ünnepelt eucharisztia végén imádkozta el mintegy ötvenezer hívővel a déli Úrangyalát. Ehhez kapcsolódó beszédében a nemrég megjelent apostoli buzdításának olvasására és életre váltására, valamint a rózsafüzér imádkozására buzdította a jelenlévőket.

Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

Kedves testvéreim!

Köszöntelek mindannyitokat, akik részt vettetek ezen a szertartáson, és mindazokat, akik tömegkommunikációs eszközökön keresztül követtek bennünket. Köszöntöm továbbá az összes fiatalt is, akik ma püspökeik körül az ifjúsági világnapot ünneplik a világ minden egyházmegyéjében. Kedves fiatalok, arra hívlak benneteket, hogy tegyétek magatokévá és éljétek meg a mindennapokban a nemrég megjelent Christus vivit apostoli buzdítás útmutatásait. Ez a buzdítás annak a szinódusnak a gyümölcse, amely sok kortársatokat is bevonta munkájába. Ebben a szövegben valamennyien találhattok használható szempontokat életetekhez, a hitben és testvéreitek szolgálatában való növekedésetekhez.

A mai vasárnap alkalmából szeretnélek egy különleges rózsafüzérrel megajándékozni mindnyájatokat, akik összegyűltetek a Szent Péter téren. Ezt a rózsafüzért olajfából készítették a Szentföldön, kifejezetten a januári panamavárosi ifjúsági világtalálkozóra és a mai világnapra. Ismételten arra bátorítom a fiatalokat és arra buzdítok mindenkit, hogy imádkozzátok a rózsafüzért a békéért, különösen a Szentföld és a Közel-Kelet békéjéért.

Most pedig forduljunk Szűz Máriához: segítsen bennünket, hogy jól tudjuk megélni a nagyhetet.

Az Úr angyala…


Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria