Görögkatolikus papnövendékek öltöztek be Nyíregyházán

Hazai – 2014. november 3., hétfő | 9:59

Püspöki vecsernye keretében kapták meg a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet másodéves növendékei reverendájukat november 2-án este – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye.

A Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök által vezetett szertartáson Baranyi Károly, Csirszki András Márk, Dudás György, Kiss Máté, Szkiba Dániel, Tamás Ferenc, Tóth Attila, Tóth Elek, Troszt Tamás és Vasas Tamás papnövendékek ölthették magukra a reverendát.

A szemináriumi élet első időszakában a papnövendékek civil ruhát viselve készülnek leendő hivatásukra. Az első ünnepélyesebb esemény készületük során a papság szent ruhájába, a reverendába való beöltözés, amellyel Krisztushoz való tartozásuk külső jelét is magukra öltik. A beöltözés szertartása során a püspök vagy a szeminárium vezetője megáldja a szent ruhákat, és minden másodéves papnövendék beöltözik leendő szolgálatának szent ruhájába. Ebben egy felsőbb éves papnövendék, az úgynevezett beöltözési keresztapa is segíti, akit a beöltöző növendék előzetesen erre a szolgálatra már felkért.

A beöltözés hazánk tradicionális gyakorlata alapján feljogosítja az újonnan beöltözött növendékeket a papi civil ing viselésére is, amelyet viselve akár az utcán is tanúságot tudnak tenni elkötelezett élethivatásuk mellett.

Fotó: Hajdúdorogi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria