Görögkatolikus püspöki helynöki hivatal nyílt Debrecenben

Hazai – 2014. október 8., szerda | 10:05

Ünnepélyes keretek között áldotta meg Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök és Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája október 3-án a Hajdúdorogi Egyházmegye új, debreceni helynökségi épületét – tájékoztat az egyházmegye.

Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök idén június 15-én alapította meg a debreceni területi helynökséget. Debrecen város közgyűlése ingyenes használatba adta a helynöki hivatal elhelyezésére alkalmas Iparkamara utca 2. I/4. szám alatt található ingatlant, ahol száz évvel ezelőtt az egyházmegye ideiglenes püspöki hivatala is működött. Így Debrecen egy évszázad után újra kiemelt területi központja lett a Hajdúdorogi Egyházmegyének.

Az átadási ünnepségen részt vett Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, valamint Papp László, Debrecen alpolgármestere is.

Kocsis Fülöp megyéspüspök az átadón elmondta: örömteli, hogy újabb helynökséggel bővült a görögkatolikus egyház, hiszen mindenhol kötelességüknek tartják Jézus örömhírének terjesztését, amihez természetesen az intézmények számának növelése is elengedhetetlen.

Papp László alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a különböző felekezetekkel mindig jó viszonyt ápolt az önkormányzat, így a görögkatolikus egyház is mindenben számíthat a támogatásukra.

A Debreceni Püspöki Helynöki Hivatal helynökének Kruppa Tamás atyát nevezték ki.

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria