Gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek Nagycenken

Hazai – 2016. szeptember 28., szerda | 10:45

A 225 éve született gróf Széchenyi István emléke előtt tisztelegve az évforduló előestéjén, szeptember 20-án Veres András győri megyéspüspök és a jelen lévő papság imádkozott „a legnagyobb magyar” lelki üdvéért a Széchenyi család nagycenki sírboltjában.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ezt követően a nagycenki plébániatemplomban püspöki szentmisére került sor, amelyen a helyi lelkipásztorok mellett Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke is koncelebrált. Veres András szentbeszédében Széchenyi életútja kapcsán kiemelte: nem születik az ember hősnek, hanem azzá válik. A mai magyar keresztény embernek a mindennapi kötelezettségei teljesítésében kell hőssé válnia. Ezzel tiszteleghetünk leginkább Széchenyi István emléke előtt.


Az ünnepi szentmisén részt vett a gróf két dédunokája, báró Wrede-Széchenyi Alexandra és gróf Schönburg-Széchenyi Beatrix is. A szentmisét követő agapén Ivanics Ferenc Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlési alelnök, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Csorba János nagycenki polgármester köszöntötte a jelenlévőket.


Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Keszei István

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria