Háló találkozó Nagybányán: misszió nélkül van-e jövőnk?

Külhoni – 2012. június 26., kedd | 15:42

2012. június 23-án nyolcadik alkalommal szervezték meg a nagybányai Háló találkozót, melynek helyszíne a nagybányai Szentháromság templom volt.

Az idei találkozó mottóját Jeremiás könyvéből vették: „Reményt és jövőt adok nektek” (29, 11) és a központjába az a kérdés ált, amely szorosan kapcsolódik a mottóhoz és a Szatmári Egyházmegye tematikus évéhez: Misszió nélkül van-e jövőnk?

A hagyományokat megőrizve Uglár Sándor, a nagybányai Háló mozgalom főbogozója köszöntötte a különböző városokból és plébániákról érkező hálósokat és a meghívott előadót, valamint a templom plébánosát, Lieb Józsefet.

A meghívott előadó Egeli Ferenc püspöki titkár volt, aki Misszió nélkül van-e jövőnk? címmel tartott előadást. Hangsúlyozta, hogy saját életpéldánkkal kell missziót végeznünk közösségeinkben.

Mint minden háló találkozón most sem maradt el a kulturális program: ezúttal Odongtoo Bernadette nagybányai orgonaművész és a Vox Dilecti kórus lépett fel.

A záró szentmisét közös éneklés előzte meg Kert Richárd gitáros kiséretével. A hálaadó misét Egeli Ferenc püspöki titkár paptestvéreivel közösen mutatta be, közremüködőtt a Schola Rivulina ifjúsági kórus, id. Czol Ernő karnagy vezénylésével.

A találkozó Schönberger Jenő megyéspüspök fővédnőksége alatt zajlott – írta a rendezvényről Daly Attila.

Magyar Kurír