Háló-találkozót szerveztek Szabadkán

Külhoni – 2013. október 24., csütörtök | 16:51

A Kárpát-medence katolikus közösségeinek találkozásait és a baráti összetartozást segítő Háló mozgalom október 18–20. között Szabadkán rendezett találkozót, Halmai Tibor, a Háló Délvidéki Régiójának vezetője és munkatársai szervezésében.

A találkozóra Szabadkáról és más településekről is érkeztek vendégek: a Kárpát-medence minden magyarlakta régiója képviseltette magát. 38 helyiségből összesen százharmincan voltak jelen. Sokan jöttek a partiumi Resicabányáról – tájékoztatta szerkesztőségüket Tímár Gábor.

A találkozó kezdetén, pénteken este bűnbánati liturgiát tartottak a Nagy Szent Teréz-székesegyházban. Ezt követően megismerhették a Sándor István szalézi vértanú életéről készült filmet.

Szombaton Schön György, a Háló vezetőségi tagja szólt a mozgalom céljairól. Elhangzott: állhatatos tevékenységüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Lukács Móricról elnevezett díjjal ismerte el. Biacsi Mária, szabadkai szociológus a harmonikus életvezetés lehetőségeiről beszélt.

Az összejövetel lelki témájáról – a "jobbik rész" választása és belső szabadságunk, döntéseink kérdései – Pálfai Zoltán makói plébános segítségével gondolkodtak a résztvevők, akik az előadások után kiscsoportos beszélgetéseket folytattak a hallottakról.

A találkozón az Ébredés zenekar, valamint Micsi Béla és a csantavéri tamburaegyüttes működött közre zenei szolgálatával.

Magyar Kurír