Homrogdon megáldották a görögkatolikus Barátság-házat

Hazai – 2014. május 15., csütörtök | 12:25

Szép ünnepe volt a homrogdi iskolásoknak, szülőknek, tanároknak, a falubelieknek május 13-án, amikor Orosz Atanáz püspök atya megáldotta a Barátság-házat – tájékoztat a Miskolci Apostoli Exarchátus.


Mi is az a barátság-ház? Egy olyan hely, ahol Krisztus baráti közeledését megtapasztalhatja az a gyerek is, aki már-már elhiszi, hogy őt senki sem szereti, hogy neki nincs jövője, hogy ő semmiben sem jó, hogy ő senkire sem számíthat, őbenne senki nem hisz. Elsősorban úgy akar segíteni ezeken a gyerekeken ez a ház, hogy igyekeznek megmutatni: Isten hisz bennük, nem hagyja őket magukra, sőt barátként szeretné átkarolni őket. Egy igazán barátságos környezetet igyekeztek kialakítani, ahol otthon érezhetik magukat a gyerekek, akár tanulásról, műhelytevékenységről, vagy munkáról van szó, de nemcsak azért Barátság-ház, mert a hely barátságos, vagy mert az ottani pedagógusok barátságosak, hanem azért, mert Jézus baráti közeledését igyekeznek megmutatni.

Köszönetet mondtak Juhász Géza volt parókusnak, hogy elkezdte, Atanáz püspöknek és a Miskolci Apostoli Exarcátusnak, hogy támogatták, segítették ezt a programot, a helyi önkormányzatnak, hogy rendelkezésükre bocsátották a házat, Csépányné Szabolcsi Erika igazgatónak, aki a ház fenntartását felvállalta és a mindennapi hátteret biztosítja.

Az ünnepség elején a Homrogdi Bíbor Szív Egyházkórus énekelt, a végén egy kis kiállítást is megtekinthettek az oda látogatók a ház eddigi életéről, a gyerekek munkáiról.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria