Idén Szombathelyen rendezik meg az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót

Hazai – 2015. október 10., szombat | 13:55

A XXIV. Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót november 14-én, szombaton rendezik meg Szombathelyen a Szent Márton jubileumi évhez kapcsolódóan.

A találkozó idei mottója – „Megújuló szív, megújuló egyház, megújuló nemzet” – arra mutat rá Kunszabó Zoltán diakónus, a Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottságának elnöke szerint, hogy a karizmatikusok minden lelki adományukat, gazdagságukat az egyház és a nemzet megújulásának szolgálatába kívánják állítani.

Kunszabó Zoltán sajtóközleményében kifejti, hogy a találkozóra a „szívek nemzeti zarándoklataként” tekintenek, amely Szent Márton születésének 1700. jubileumi évében kiemelten szolgálja majd a magyar nemzet lelki megújulását. Felhívásában kér minden hívőt, imáikkal kísérjék a találkozó előkészítésének folyamatát, hogy az valóban gyümölcsözővé válhasson az oda ellátogatók életében.

A találkozó november 14-én délelőtt fél 10-kor dicsőítéssel kezdődik, a nap során pedig a közös imádságokat tanúságtételek és előadások szakítják meg. Így Molnár Imre történész A magyar nemzet küldetése, Székely János püspök pedig Az életté vált megújulás címmel tartanak többek között előadást.

A karizmatikus találkozó részletes programjai elérhetők a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás honlapján.

Fotó: Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria