Ifjúsági találkozót rendeztek Tatán

Hazai – 2016. augusztus 30., kedd | 16:27

Hagyományteremtő szándékkal tartották meg Tatán az ITT elnevezésű ifjúsági találkozót augusztus 22-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szent Imre- (kapucinus) és Szent Kereszt-plébánia, valamint a Tatai Református Gimnázium összefogásában megvalósult rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött mintegy kétszáz fiatal részvételével a Szent Kereszt-templomban.

Havassy Bálint plébános – aki a találkozóra érkezett atyákkal koncelebrált – prédikációjában az irgalmas szamaritánus történetéről szólt az összegyűlt fiataloknak. Kiemelte, Jézus többszörös „határátlépést” hajt végre, amikor a szamaritánus irgalmasságát tárja jó példaként a korabeli hallgatóság elé. Hangsúlyozta, ez a keresztények, s különösen a fiatalok igazi küldetése.

A szentmise után a résztvevők átvonultak a református gimnázium épületébe, amely az esős idő miatt a szabadtérre tervezett további programoknak adott helyet. Az iskola nagytermében a Szent Egyed közösség tagjai tartottak előadást mozgalmukról, történetükről és hivatásukról.

Délután a találkozó főtémájához, az irgalmassághoz kapcsolódóan karitatív szervezetek és karitatív tevékenységet is végző lelkiségi mozgalmak mutatkoztak be, mint a Shalom közösség, a Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász.

Az előadásokat ki-ki bemutatkozó tánccal, játékos feladatokkal vagy éppen tanúságtételekkel gazdagította. A fiatalok hallhatták például egy néhány éve már Magyarországon élő, menekült házaspár történetét és tapasztalatait, illetve az esztergomi Egy Út együttes zenés dicsőítését.

A találkozó zárásaként szentségimádást tartottak a kapucinus templomban, melyet Váradi Kristóf káplán vezetett.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria