Imavirrasztás Eger városáért

Hazai – 2017. június 23., péntek | 14:32

Az egri Szent II. János Pál Pápa Katolikus Karizmatikus Imaközösség június 9-én, pénteken 18 órától szombat reggel 6 óráig imavirrasztásra hívta a város lakóit a várban található Golgotához.

A virrasztás mottója az Efezusiaknak írt levél részlete volt: „Újuljatok meg gondolkodásotok szellemében, és öltsétek magatokra az új embert, aki Isten hasonlóságára tiszta igazságban és szentségben alkotott teremtmény” (Ef 4,23–24).

A nyitó szentmisét Koós Ede, az egri Érseki Papnevelő Intézet prefektusa celebrálta, aki elmélkedése középpontjába a keresztények missziós küldetését helyezte. „Azért is különleges a mai nap – fogalmazta meg –, mert emberemlékezet óta nem tartottak szentmisét a keresztek tövében, noha a szabad ég alatt Isten legszebb és legnagyobb templomában lehetünk.” Reményét fejezte ki, hogy a virrasztás felhívja a városban élők, az idelátogatók, az itt dolgozók vagy tanulmányaikat folytatók figyelmét ezeréves kereszténységünkből fakadó küldetésünkre, és a Szentlélek kiáradásának köszönhetően missziós tevékenységünk megújítására.

Az Egerben működő lelkiségi mozgalmak, mint a Szent Imre Általános Iskola imaközössége, a verbita, a Szent Mónika, a Kolping, a Mécs, az egri karizmatikus, illetve a neokatekumenális közösség mellett magánszemélyek is vállaltak egy-egy imaórát.

Az első alkalommal megrendezett és reményük szerint hagyománnyá váló esemény jelentőségét jelzi az is, hogy a virrasztáshoz több neves városi személyiség mellett csatlakozott Habis László polgármester is.

Reggel hat órakor Koós Ede megáldotta az éjszakai hideg és a szél ellenére kitartó virrasztókat, és hálát adott az Úrnak a kapott kegyelmekért.

A program Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója és Lénárt Balázs osztályvezető támogatásának köszönhetően valósulhatott meg, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy az imavirrasztást a történelmi helyszínen rendezhessék meg.

Forrás és fotó: Szent II. János Pál Pápa Katolikus Karizmatikus Imaközösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria