Imavirrasztás Szíria és az egész világ békéjéért az egri bazilikában

Hazai – 2013. szeptember 9., hétfő | 16:41

Böjt- és imanapot hirdetett Ferenc pápa szeptember 7-re, Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért. A világon több millióan imádkoztak ezen a napon, köztük az egri bazilikában összegyűlt hívők is, hiszen az Egri Főegyházmegye is csatlakozott a Szentatya felhívásához.

Az evangélium hirdetése után Csizmadia István, a bazilika plébánosa olvasta fel Ferenc pápa szeptember 1-jén megfogalmazott gondolatait, amelyekben a Szentatya erőteljesen és határozottan szólít fel a békéért. A Szentatya kifejtette, szívét mélyen megsebzi az, ami Szíriában történik. A vegyi fegyver támadás rettenetes képeit látja maga előtt. Az erőszak azonban nem vezet békéhez. A feleknek a lelkiismeretük hangjára kellene figyelniük, és testvérekként közeledniük egymáshoz. Felszólította az érintett szervezeteket, hogy a béke egyetlen útját, a találkozást és a párbeszédet válasszák a konfliktus rendezésére, valamint hogy biztosítsák a humanitárius munkatársak segítségnyújtását az érintett területeken. Ferenc pápa elmondta: a béke közkincs, így ő nemcsak a keresztényekhez szól, hanem a más vallásúakhoz, sőt a nem hívőkhöz is.

Mária segítsen e béke megtalálásában, hiszen mindnyájan az Ő gyermekei vagyunk. Mária, Béke Királynője, könyörögj érettünk! – hangzottak el a Szentatya záró gondolatai Csizmadia István plébános révén.

A szentmise után szentségimádással, könyörgésekkel folytatódott a virrasztás az egri bazilikában.

Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír