iOS-en is elérhető a bővült tartalmú Pápa-mobil

Hazai – 2014. december 20., szombat | 11:59

Pápa-mobil néven október 13-án indítottuk útjára első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazásunkat, mely az Android- után mostantól iOS-alapon is elérhető. További újdonság, hogy az applikációban a Magyar Kurír minden főmenüjét elérhetővé tettük.


Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is töretlen érdeklődés tapasztalható tavaly márciusban történt megválasztása óta, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás létrehozói ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni.

Az alkalmazást, mely eddig Android-alapon volt elérhető, közel ötezren töltötték le. A Pápa-mobil applikáció mostantól az iOS operációs rendszer alatt is hozzáférhető.


A nagy érdeklődésre tekintettel a mobilalkalmazás frissítése nyomán elérhetővé tettük a Magyar Kurír minden főmenüjét, ezzel a Magyar Katolikus Egyház hírei még közelebb kerülnek az olvasókhoz. Az új menüpontok: Hazai, Vatikán, Külhoni, Kitekintő, Megszentelt élet, Nézőpont, Kultúra rovat.

A videós tartalmakat a későbbi fejlesztések nyomán tervezzük hozzáférhetővé tenni.

A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazások szolgáltak (pl. The Pope App). Aki telepíti az applikációt, hiteles és hivatalos forrásból folyamatosan nyomon követheti Ferenc pápa megnyilatkozásait, és értesülhet a Magyar Katolikus Egyház híreiről is.


Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír Szerkesztősége. A Magyar Kurír a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja, mely 2005 óta működik a világhálón. Korábban nyomtatásban jelent meg, 1911-ben alapították.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon elhangzó prédikációi, a Szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is. A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a „További hírek” rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói.


A Pápa-mobil, amelynek programozását és grafikai megjelenését az Ester Communications (www.estercom.hu) fejlesztette ki, az AppleStore-ban és a Google Play áruházban egyaránt letölthető okostelefonokra és tabletekre.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria