Iskolakápolnát áldottak meg Tiszafüreden

Kishírek – 2017. november 22., szerda | 17:33

November 16-án áldották meg Tiszafüreden a Szent Imre Katolikus Általános Iskola kápolnáját és könyvtárát. Az iskola dolgozói, a szülők és a diákok öt évig gyűjtöttek adományokat az új kápolna és könyvtár létrehozására.

Baranyák Béla plébános elmondta, az iskolaépület legfelső szintjén kialakított kápolna védőszentjeit, Ferencet és Jácintát maguk a tanulók választották. A fatimai látnokgyermekeket idén május 13-án, a jelenés századik évfordulóján avatta szentté Ferenc pápa, azonban a tiszafüredi iskolában már jóval ezt megelőzően eldöntötték, hogy a pásztorgyerekek lesznek a kápolna patrónusai.

A kápolna széleskörű összefogás eredményeként készült el, létrejöttében még a mainzi püspökség is segítséget nyújtott. A megáldáson részt vett Tiszafüred polgármestere, az iskola vezetése, az egyházközségi képviselő-testület tagjai, valamint az iskola diákjai és pedagógusai.

A szertartást Juhász Ferenc, az Egri Főegyházmegye katolikus iskoláinak elnöke végezte. A jelenlévők az épület több szintjén, kivetítőkön keresztül tudtak bekapcsolódni a szertartásba.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria