Isten éltesse Olaszország legidősebb szerzetesét, a 110 éves Candida nővért!

Megszentelt élet – 2017. február 22., szerda | 15:58

Candida Bellotti kamilliánus nővér február 20-án ünnepelte 110. születésnapját Luccában. Ferenc pápa üzenetben küldte apostoli áldását az évforduló alkalmából.

Candida nővér, születési nevén Alma Bellotti nyolcvanhárom évvel ezelőtt tett fogadalmat a kamilliánus nővérek rendjében. Szinte egész életét betegek ápolásával töltötte. 2000-ben költözött Luccába, a kamilliánus nővérek központi rendházába, ahol idén is nagy ünnepséget rendeztek a tiszteletére, hatalmas tortával; ott volt Italo Castellani luccai püspök, Giuliana Fracasso provinciális nővér, valamint rendtársai, barátai, rokonai.

A testileg és szellemileg is nagyon élénk nővér különleges humorérzékkel, sajátos iróniával éli és szemléli az életet. Veneto tartományból származik, nyolcan voltak testvérek, édesanyja arra tanította őket, hogy sokat imádkozzanak, a család minden este együtt mondta a rózsafüzért. Az Úr minden rosszat a javára fordított, tudja, hogy ami keserű, az valójában édes.

„Candida Bellotti nővérnek, a betegek szolgálójának, aki Istennek hálás lélekkel ünnepli száztizedik születésnapját, a szentatya, Ferenc pápa – aki lélekben jelen van az örömteli évfordulón – szívbéli jókívánságait küldi” – olvasható a Vatikánból érkezett apostoli áldásban, amely nagyon meghatotta az ünnepeltet.

Candida nővér három évvel ezelőtt, 107. születésnapján azt kérte, hogy megölelhesse Ferenc pápát. 2014. február 20-án a luccai rendházban élő szerzetesnővér elutazott Rómába, részt vett a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén, ahol a pápa köszöntötte, és gratulált neki korához, egészségéhez. Bergoglio volt a kilencedik pápa, akivel hosszú élete során találkozott.

„Szeretni, szeretni, szeretni. Örömmel!” – válaszolta mindenkinek, aki 110. születésnapján hosszú életének titkáról faggatta. A fiataloknak pedig azt kívánta: „Bízzatok a jövőben, tegyetek meg mindent azért, hogy valóra váltsátok vágyaitokat.”

Forrás és fotó: Avvenire.it; Interris.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria