Jótékonysági koncerten gyűjt pénzt esztergomi stúdiójára a Mária Rádió

Kultúra – 2017. október 20., péntek | 14:10

Október 27-én, pénteken jótékonysági koncertet szervez a Mária Rádió a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. A program előtt szeretettel várnak mindenkit a 18 órakor kezdődő szentmisére, melyet Monostori László plébános mutat be.

A rendezvényen számos hazánkban és nemzetközi szinten is elismert előadó lép fel, köztük a katolikus könnyűzene magyarországi megteremtője, Sillye Jenő és zenekara, valamint Pitti Katalin Liszt-díjas érdemes művész és a szentendrei Kecskés Együttes is.

A Mária Rádió szeretettel hívja minden hallgatóját, támogatóit, önkénteseit és mindenkit, akik imádságukkal vagy adományukkal szívesen támogatják a rádió működését. Az adománygyűjtő nap folyamán a templom előterében a rádió önkéntesei várják a rendezvényre érkezők felajánlásait. Az adományokat a Mária Rádió arra fordítja, hogy az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium (képünkön) diákjai számára létrehozzon egy Mária Rádió-s stúdiót, melynek költsége körülbelül 400 ezer forint.

A jótékonysági koncert a 18 órai szentmisét követően, 18.50-kor Monostori László plébános megnyitóbeszédével veszi kezdetét. Fellép a Budapesti Tárogató Együttes (művészeti vezető: Molnár Péter), Pitti Katalin Liszt-díjas érdemes művész és Pálmai Árpád a Tabulatúra Régizene Együttes kíséretével, Tímár Sára Junior Prima díjas népdalénekes, akit  Halászi Lehel kísér kavalon, valamint a szentendrei Kecskés Együttes. Tóth Emese Gyöngyvér középkori éneket és psalteriumot ad elő, a koncert Sillye Jenő és barátai fellépésével zárul.

Regisztrálni Szekeres Gyuláné Erzsinél lehet a regisztracio@mariaradio.hu e-mail-címen vagy a 06 (30) 387 90 88-as telefonszámon.

Forrás: Mária Rádió

Fotó: Szeretgom.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria