Jótékonysági koncertet szerveznek Nyíregyházán a Szent Damján-tábor javára

Hazai – 2024. április 29., hétfő | 9:01

Május 10-én, pénteken 18 órakor jótékonysági koncertet rendeznek a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a Szent Damján-tábor javára. Artur Kaganovskiy hegedűművész feleségével, Eszter Kaganovskiy brácsaművésszel együtt lép színpadra.

A Szent Damján-tábor megvalósulását támogató jegy ára 3500 forint, amely a helyszínen vásárolható meg.

A Szent Damján-tábor az országban egyedülálló tábor, amelyet a görögkatolikus kispapok hozták létre 1997-ben azzal a céllal, hogy egy hétre levegye a terhet a sérült gyermekek szüleiről, egy hét feledhetetlen vakációt ajándékozzon a gyermekeknek, és felhívja a társadalom, a fiatalok figyelmét a sérültekkel való szolidaritásra. Az évente megrendezett egyhetes program során a táborozóknak lehetőségük nyílik különféle fejlesztő és szórakoztató programokon való részvételre, mindezek mellett pedig a hit is fontos szerepet kap.

A táborban való részvétel teljesen ingyenes. A működéséhez szükséges összeget évről évre közös összefogással is csak nagy erőfeszítések árán tudják összeszedni – derül ki Hidegh Noémi és Szemerszki Anna önkéntesek 2023-as táborról szóló beszámolójából.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye; Vándor Ilka/SzAGKHF

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria