Karácsonyra készülnek a Vatikánban is

Kitekintő – 2014. december 4., csütörtök | 19:17

December 4-én délelőtt felállították a Szent Péter téren a Vatikán fenyőfáját, valamint megkezdődött a betlehemi jászol építése is. A karácsonyfa és a betlehemi jászol felavatására december 19-én délután kerül sor.

A dél-olaszországi Calabriából származő fenyő díszítése a napokban folytatódik majd, és végül az égőket is elhelyezik az óriási karácsonyfán. A Catanzaro önkormányzata által ajándékozott jegenyefenyő 25,5 méter magas, 55 cm széles törzsű és 80 mázsa súlyú. A Passo dell’Abate helységből való fát úgy vágták ki, hogy ne okozzon kárt az erdőben, ahol növekedett. A műveletet a Zöld Calabria elnevezésű regionális ügynökség csapata végezte. A fenyőt helikopterrel szállították le a hegyről, majd teherautón érkezett Rómába.

A betlehemi jászolt a Veronai Aréna Alapítvány ajándékozta a Vatikánnak. A jelenet megalkotásához Francesco Canessa olasz díszlettervező Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operájának egyik díszletét használta fel. A művész közel húsz, embernagyságú terrakotta figurát helyez el a 24 méter hosszú, 12 méter széles, 8 méter magas térben. Öltözetük és a kiegészítő díszítőelemek az időjárás változásainak ellenálló anyagból készültek. Giovanni Battista Gaulli festő Zenélő angyalok alkotása díszíti majd a jelenet három oldalát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria