Karitászos és máltais összefogással lélegeztetőgépet adományoztak egy háromgyerekes családapának

Hazai – 2017. augusztus 9., szerda | 15:03

Hármas összefogás eredményeként lélegeztetőkészüléket adományozott egy háromgyermekes családapának a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a veszprémi Szent László-plébánia karitászcsoportja segítségével.

A gépet augusztus 8-án adták át a veszprémi várban található egyházmegyei karitászközpontban.

Az ünnepélyes átadón Szijártó László igazgató köszöntötte az jelenlévőket, majd elmondta, hogy a veszprémi Szent László-plébániai karitászcsoport kezdeményezésére jött létre a hármas összefogás, hogy meg tudják vásárolni Segesdi Sándor részére az életminőségét nagyban javító készüléket, amelynek értéke közel félmillió forint volt.

Szaller Péter, a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi csoportjának tagja örömét fejezte ki, hogy ismét közös erővel tudtak segíteni, egyben reményét fejezte ki, hogy még sok ilyen meghitt pillanatban lehet része.

Szőke Veronika, a veszprémi Szent László-plébánia karitászcsoportjának tagja elmondta, hogy két jótékonysági koncertet is szerveztek Sándor megsegítésére, egyet Veszprémben, egyet pedig Pápán.

Segesdi Sándor meghatódva mondott köszönetet minden segítőnek, és nagy örömmel vette át családjával együtt a lélegeztetőgépet.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria