226 kilométer az autistákért

Megszentelt élet – 2014. augusztus 26., kedd | 18:10

Nádudvari Péter szeptember 13-án Balatonkenesén, az ironman-távú triatlonversenyen jótékony céllal, a ferences fenntartású gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) gondozottjaiért áll rajthoz. Az adományokat a gondozottak zenei fejlesztéséért lehet felajánlani. A Ferences Sajtóközpont tájékoztatása.

A 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42,2 km futás egy-egy szakaszát adományok révén „örökbe lehet fogadni” az ASK-ban tanuló fiatalok zenei fejlesztéséért, amit Nádudvari Péter önkéntesként végez az intézményben.

A zenepedagógus 2012-ben kezdett zenei foglalkozásokat tartani a gyöngyösi ferences kolostorban működő szociális intézetben, amely egyrészt élményterápia, másrészt az autizmussal élő gyermekek, fiatalok társadalmi integrációjának elősegítését szolgálja. Az intézmény muzsikus lelkű tanulói kis zenekarukkal gyakran fellépnek az ország különböző településein. Egyikük már a Zeneakadémia nagytermébe is eljutott az idei ferences jótékonysági esten, melynek házigazdája Szalóki Ági volt. Legutóbb Rúzsa Magdi gyöngyösi koncertjén hallhatta őket a közönség.

Nádudvari Péter, aki nem először vesz részt hasonló embert próbáló sporteseményen, most azért fut, úszik és kerekezik, hogy gondozottjainak hangszereket tudjanak vásárolni, illetve hogy fellépési meghívásaiknak eleget tudjanak tenni. Vagyis hogy a zene valóban mindenkié, az autistáké is lehessen.

Az adományokat az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány fogadja az alábbi számlaszámra: 10918001–00000039–25860009, Ironman megjegyzéssel.

Bővebb tájékoztatás az autista.hu honlapon található.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria