Kína: 17 ezer, abortált magzatok húsából készült tabletta

Kitekintő – 2012. május 11., péntek | 14:08

Tíz hónap alatt 35 szállítmányban összesen 17 ezer olyan tablettát exportáltak Kínából Koreába, ami 99,7 százalékban abortált embriók és halott csecsemők húsából készült – írja az AsiaNews.it. 

Az abortált embriók és elhunyt csecsemők húsát a kínai kórházak adják el a gyógyszercégeknek, mivel arrafelé úgy tartják, hogy a húsuk növeli a szexuális teljesítőképességet. Gyakorlatilag azonban baktériumok tömkelegét tartalmazza az ilyen emberi hús. Az ilyen tabletták importjára a dél-koreai hatóságok figyeltek fel még tavaly augusztusban.

A tabletták Észak-Kínából származnak, ahol az abortált magzatokat feldarabolták, a húsukat pedig úgy dolgozták fel és keverték más anyagokkal, hogy a tabletta anyaga felismerhetetlen legyen. A San Francisco Times szerint, amely lap megrendelte a tabletták elemzését, még a felhasznált embriók DNS-e és neme is megállapítható a készítményekből. 

A dél-koreai hatóságok szerint az importőrök olyan kínai-koreai kettős származású emberek, akik Kínából költöztek Dél-Koreába. Tavaly augusztus óta 35 szállítmány érkezett az országba. Két csempészt május 6-án kaptak el a határőrök, akik azonban nem tudták, mit tartalmaznak a becsempészni szándékozott „gyógyszerek”. A kínai egészségügyi minisztérium hallgatásba burkolózik. 

A probléma régóta él Kínában: volt, hogy éttermeket gyanúsítottak meg azzal, hogy halott csecsemők felhasználásával készítettek levest tajvani és hongkongi üzletembereknek. A kínai hatóságok szerint az ilyen hírekkel csak le akarják járatni az országot. 

Magyar Kurír

(szg)