Kolumbia igazságot és békét érdemelne

Kitekintő – 2013. november 29., péntek | 11:25

Ettore Balestrero c. érsek, a latin-amerikai ország apostoli nunciusa annak a békekonferenciának a kapcsán mondott véleményt, amelyet Havannában tartanak a kormány és a FARC gerillaszervezet képviselői.

A La Nacion napilapnak adott interjúban Balestrero nuncius hangsúlyozta, hogy az Egyház tisztelettel kíséri a békefolyamatot és Kolumbia mindazért az értékért, amivel rendelkezik megérdemelné az igazságos és maradandó békét.

A főpásztor szavai szerint Kolumbia hagyományosan katolikus identitást hordoz. Ennek megfelelően az állampolgárok és a családok legyenek következetesek a hitéletben és a gyakorlatban is juttassák érvényre a keresztény elveket. A nuncius a Neiva egyházmegyében a Jézus Szíve templom szentelésére érkezett Huilia városba. Elragadtatott szavakkal írta le a természet szépségét, a híveket pedig arra kérte, hogy éljenek békességben és tiszteletben egymással, tiszteljék főpásztoraikat, gyakorolják az evangéliumi erényeket, védelmezzék a családot és legyenek irgalommal az elesettek iránt.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.