Határon túlra szánt adományok célba juttatásában segít a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2015. december 21., hétfő | 10:01

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gépkocsija juttatja célba a budapesti iskolákban és plébániákon a romániai Szilágyságban, valamint a Felvidéken élő magyar óvodások és iskolások számára gyűjtött adományokat.

Adányi László munkacsoportvezető beszámolója szerint idén karácsony előtt nyolcadik alkalommal segítettek a Rákóczi Szövetség és a Szent László Társulat önkénteseinek eljuttatni az általuk gyűjtött karácsonyi ajándékokat.

Budapesti iskolákban és plébániákon több mint hét tonna adományt – tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, játékokat, édességek és könyveket – gyűjtöttek össze külhoni magyar óvodásoknak és iskolásoknak. A negyven gyűjtőhelyről érkezett adományokat az Egyetemi Katolikus Gimnáziumtól kapott helyiségben gondosan szétválogatták, felcímkézett dobozokba csomagolták szorgos kezű önkéntesek.

A magyar összetartozás ajándékai a szeretetszolgálat kisteherautójával a magyar–román határt átlépve azokba a szilágysági falvakba kerültek, amelyekről keveset hallani a hírekben: Szamosardó, Völcsök, Bősháza, Égerhát, Monó, Szentkirály, Szilágycseh, Désháza, Főkeresztúr, Nagymon, Doba, Görcsön, Vérvölgy, Hadad, Szér, Hadadnádasd, Bogdánd és Lele. Désházán gyűltek össze az említett településekről az óvodák, iskolák képviselői, hogy átvegyék tőlünk az ajándékcsomagokat. A szeretetszolgálat munkatársai Gálospetrit is felkeresték, ahol a dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik intézményében huszonöt gyermeket nevelnek.

A gyűjtésből a felvidéki iskolák is részesülnek, oda januárban szállítják el az adományokat.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria