Lady Gaga a Facebookon köszönte meg egy pap vasárnapi szentbeszédét

Kitekintő – 2016. május 10., kedd | 15:30

Lady Gaga, az ismert énekesnő Facebook- és Instagram-oldalán köszönte meg John Duffel atyának, a New York-i Áldott Oltáriszentség-templom plébánosának múlt vasárnapi szentbeszédében elmondott gondolatait. A popdívát nagyon meghatották a pap szavai: „gyönyörű homília volt, mint mindig” – fogalmazott.

Mi hatotta meg őt annyira, hogy a közösségi médiában fogalmazza meg köszönetét? Az atyának ez a mondata: „Az Eucharisztia nem a tökéletesek jutalma, hanem eledel, amelyet Isten ad nekünk.”

Duffel atya, a New York központjában található katolikus templom plébánosa szentbeszédében Ferenc pápa Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdítására utalt: „Az Eucharisztia, jóllehet a szentségi élet teljességét jelenti, nem a tökéletesek jutalma, hanem nagy hatású gyógyszer és bőséges táplálék a gyöngéknek.” (Evangelii gaudium, 47.)

Lady Gaga mindkét közösségi oldalon egy képet is mellékelt a posztjához, amelyen Duffel atyával látható, az énekesnő kezében bibliát tart, ingzsebéből pedig egy nyaklánc vagy rózsafüzér keresztje lóg ki.

Az énekesnő Stefani Joanne Angelina Germanotta néven született katolikus családban, s katolikus leánygimnáziumba járt. Habár Lady Gaga dalai gyakran hirdettek és ünnepeltek a katolikus hittel ellentétes gondolatokat, nem világos, hogy jelenleg milyen a vallásos hite és gyakorlata.

Forrás és fotó: Churchpop.com

Magyar Kurír