Máriapócsra zarándokoltak a görögkatolikus szeretetszolgálat lakásotthonainak neveltjei – KÉPRIPORT

Hazai – 2016. május 31., kedd | 9:55

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központjának lakói zarándokoltak közösen Máriapócsra május 28-án, szombaton.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Közel 250 résztvevő: a lakásotthonokban élő fiatalok, nevelőszüleik, nevelőik, pedagógusok, pszichológusok vállalták a nem mindennapi utat a gyermeknap előtti szombaton. A zarándokok Debrecenből, Nyíregyházáról, illetve Hajdúnánásról indultak.

A nyírbátori Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakóit Kiss Zsolt parókus, a hajdúnánási Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ zarándokait Szaplonczay Gergely segédlelkész, a nyíregyházi csoportot pedig Ősz Tibor lelkivezető kísérte.

Nagy élmény volt megtapasztalni, hogy bő öt év alatt, amióta egyházi fenntartásba kerültek ezek az intézmények, milyen sok lelki gyümölcs érett be. Jó volt megérezni a gyerekek, fiatalok Isten iránti nyitottságát. Örömteli volt a közös ima mind az indulásoknál, mind az út menti keresztek, ikonok előtt, mind a máriapócsi kegytemplomban, ahol parakliszt (könyörgő ájtatosság az Istenszülő Szűz Máriához) imádkoztak a megérkezés után.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria